Lakossági kivitelezés

Lakossági kivitelezés

Több éves szakmai tapasztalattal végzem családiházak, társasházak, panellakások elektromos hálózatának felújítását, szerelését.

A lakossági kivitelezésnek, mint szolgáltatásnak elég sok szegmense van ,ezért a könnyebb átláthatóság érdekében kategorizáltam őket.


ALAPSZERELÉSEK

► Villany, elektromos vezetékek cseréje

A régi alumínium vezetékek a mai napig rengeteg háztartásban fellelhetők, a  korabeli biztosítékokkal együtt. A közel 50-60 éves vezetékek mára teljesen elavultnak számítanak, mindemellett esztétikailag is kifogásolhatók.
Ezek a rendszerek, egyre gyakrabban meghibásodnak, sőt súlyosabb esetben elektromos tüzet is okozhatnak.
Ha a feltételek adottak, legtöbbször egy egyszerű vezeték áthúzással a falban korszerűsíteni lehet a hálózatot. Amennyiben ez nem elegendő (előzetes egyeztetés után) a lehető leghatékonyabban, legkevesebb bontással és beavatkozással végzem el a feladatot.


VILÁGÍTÁS KORSZERŰSÍTÉSE

Mára a led technológia teljesen átvette a szerepet a hagyományos villanykörték helyett. Nem csak jóval hosszabb az élettartamuk, de sokkal gazdaságosabb üzemeltetést produkálnak, valamint sokkal kevesebb energiát fogyasztanak régi társaikkal szemben.
A ledek felhasználásával számtalan megoldást alkalmazhatunk világítás terén. Az egészen egyszerű spot lámpáktól kezdve, az egyedi elképzelések alapján megálmodott világításig.

- Rejtett világítások
- Hangulat világítások
- Konyhapult világítás
- Lámpák, csillárok felszerelése
- Okos világítás
- Egyedi elképzelések megvalósítása


KONNEKTOROK, KAPCSOLÓK CSERÉJE

Ide tartozó munkálatok:
 
-  dugaljak csatlakozó aljzatok , kapcsolók cseréje kül és beltéren
-  lengő dugaljak , IP védett dugaljak szerelése
-  Ipari 400V-os aljzatok szerelése
-  Internet , TV csatlakozók szerelése

Személy szerint a Schneider és a Legrand termékcsaládot preferálom ha szerelvényről van szó, de ettől függetlenül bármilyen gyártó termékét szívesen felszerelem.


FOGYASZTÁSMÉRŐ VILLANYÓRA SZERELÉS

Regisztrált szerelőként országosan telepíthetek mérőhelyeket bárhol. MVM ÉMÁSZ ajánlott szerelőként pedig jogosult vagyok a szolgáltató zárópecsétjének (plombáinak) megbontására is. 

- Új mérőhelyek kiépítése
- Teljesítmény bővítés (amper bővítés)
- Új tarifa kiépítése ( vezérelt /villanybojler/ , H tarifa /klíma/)
- Mérés áthelyezés
- Villanyóra felújítása
ELEKTROMOS KIÁLLÁSOK KIÉPÍTÉSE

Mit is jelent egy új kiállás kiépítése?  Amikor valaki új eszközt vásárol otthonába, sokszor (a gyártó ajánlása szerint) minden más eszköztől független áramkörről kell azt üzemeltetni. Ennek az az oka, hogy pl: egy eletromos sütő több energiát igényel, mint egy másik egyéb fogyasztó. Ilyenkor szükséges a meglévő hálózat feltérképezése után, egy új kiállás kialakítása. Ez nem feltétlenül csak a garancia érvényesítéséről szól, hanem a biztonságos üzemeltetésről. 

- Klíma
- Villanybojler
- Hőszivattyú
- Elektromos sütő és főzőlap
- Elektromos autó töltő
- Elektromos kapu
- Napelem Inverter
- Stb

 

 

 

 

Referenciák a témában